EnergiWatch

It-problemer drillede elbørs

Teknikken spillede Nord Pool Spot et puds i weekenden og betød, at elbørsen måtte aflyse den normale el-auktion. Det er først gang nogensinde.

Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

Om det har været sommervarmen, der har drillet it-systemerne, vides ikke, men i hvert fald oplevede den nordiske elbørs Nord Pool Spot problemer med teknikken i weekenden.

Det betød, at Nord Pool Spot søndag aften måtte opgive at lave prisberegninger over mandagens elproduktion og aflyse den normale el-auktion. I stedet blev fredagens priser brugt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

IT-problemerne har konsekvenser for markedet i hele Nord Pool Sports område (Danmark, Norge, Sverige, Finland og de baltiske lande, red.), men forbrugerne er sikret strøm, forsikrer markedschef i eldivisionen hos Energinet.dk, Klaus Thostrup:

"Det kommer ikke til at betyde noget for elforsyningen til danskerne, men det giver nogle store udfordringer med at sikre balance mellem udbud og efterspørgsel i elsystemet. Eksempelvis er det overskyet i dag, og udbuddet af solenergi i Danmark og Tyskland er mindre end i fredags. Det har skabt en betydelig ubalance. Derfor har Energinet.dk købt produktion i Danmark og Norden for at udligne forskellen," siger han i en meddelelse på Energinet.dks hjemmeside.

Det er første gang i Nord Pool Spots historie, at det ikke har været muligt at gennemføre en auktion.

Nord Pool Spot, der har hovedsæde i Oslo, har mandag morgen meddelt, at handlen med el til tirsdag foregår normalt.

Energy Trading og el-købmændene fra Aarhus 

Konsulent: Flaskehalse truer grøn omstilling 

Vindstille og vedligehold: El-prisen 50 gange højere end normalt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs