Siemens-topchef tager opsigtsvækkende afsked

Den afgående Siemens-chef Peter Löscher tilbød selv at gå af på grund af manglende opbakning.
Foto: Siemens
Foto: Siemens
RITZAU FINANS

Siemens' afgående topchef, Peter Löscher, kommer med en opsigtsvækkende ærlig erklæring om chefskiftet, der fra torsdag bringer selskabets hidtidige finansdirektør, Josef Käser, helt til tops hos den tyske industrikæmpe.

Ifølge Löscher er det åbenbart for ham, at han ikke længere nyder den nødvendige opbakning i bestyrelsen. Derfor tilbød han selv at gå af, inden kontraktens udløb i 2017.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Denne svære beslutning er ledsaget af taknemmelighed over for Siemens-familien og til de af medlemmerne af bestyrelsen og Siemens' medarbejdere, som har støttet mig gennem min ansættelse, ikke kun i den første tid, men især i den senere tid, hvor mange har udtrykt deres støtte og ønske om, at jeg fortsatte, skriver Peter Löscher i en skriftlig meddelelse og fortsætter:

"Imidlertid er jeg i den seneste uge kommet til den konklusionen, at der ikke længere herskede den fornødne tillid til mig. Et fundament af tillid mellem bestyrelsen og ledelsen er nødvendig i enhver virksomhed. Virksomhedens bedste kommer før enhver persons egen interesse, herunder mig."

Dyre vingereparationer belaster Siemens 

Chefskiftet kommer ugen efter, at Peter Löscher måtte nedjustere forventningerne til diftsmarginen for 2013/14. Det var den femte nedjustering, siden Peter Löscher tiltrådte som direktør i 2007.

I Siemens' selskabsmeddelelse om chefskiftet roses Peter Löscher for, at have løftet Siemens' drift og lønsomhed til et væsentligt højere niveau.

Så har Siemens fundet sin nye chef

Exit-truet Siemens-boss går ikke frivilligt 

Siemens: Overskud bedre end ventet

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også