Bakken-stat tjener tykt på skifer

North Dakota huser USA's pt. største skifergas-felt og har taget et sandt tigerspring på den amerikanske velstandsskala.

Den amerikanske stat North Dakota, der ligger midt i imellem de to kyster og grænser op til Canada, har aldrig været noget rigt område, som f.eks. Californien eller østkyststaterne.

I 2001 lå landet placeret som nummer 38 ud af USA's 50 stater målt på BNP per indbygger - men i løbet af de seneste år har staten taget et markant spring frem på velstandsskalaen.

Oliestater får skiferlussing af USA 

Skifergas-boomet i USA har nemlig i den grad sat turbo på økonomien i North Dakota, som huser en stor del af det største skifer-felt - Bakken.

Tal fra den amerikanske energiadministration EIA viser, at statens BNP er steget hvert år siden 2004, og at staten passerede BNP-gennemsnittet for hele USA i 2008. Siden da er det kun forsat opad, og i 2012 udgjorde North Dakotas BNP per indbygger således 55.250 dollar, hvilket er 29 pct. mere end det nationale gennemsnit.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs