EnergiWatch

UK har meget mere skifergas end forventet

Alene undergrunden i den nordlige del af England indeholder potentielt gas til at dække 40 års forbrug i hele Storbritannien.

Der er langt mere skifergas i UK end forventet.

Sådan lyder det i en ny rapport fra de britiske myndigheder, som anslår, at der ligger 1.300 tcf (trillion cubic feet - amerikansk måleenhed, red.) i den nordlige del af England. Det skriver det britiske medie The Telegraph.

Det vides endnu ikke om gassen overhovedet kan trækkes op af jorden, men hvis bare 10 pct. kan udnyttes er det nok til at dække hele UK's forbrug, der ligger på 3 tcf årligt, i 40 år.

Hvis det lykkes at hive 10 pct. op af jorden vil Storbritannien have hentet mere gas fra skifer end landet har suget op af Nordsøen. Ifølge BP har landet siden 1970 og til og med 2012 produceret 85,6 tcf gas.

Den britiske energiminister Michael Fallon mener, at skifergas fremover kan komme til at spille en vigtig rolle i landets energiforsyning.

"Næste skridt for industrien er at finde ud af, hvor meget gas det er teknisk og kommercielt muligt at udnytte," siger Fallon ifølge The Telegraph.

En opdateret liste fra det Internationale Energi Agentur (IEA) fra 10. juni i år viser, at Kina topper listen over verdens potentielt største forekomster af skifergas således ud. Hvis IEA godtager rapporten fra de britiske myndigheder vil landet ryge direkte ind på plads førstepladsen.

1: Kina - 1.115 tcf

2: Argentina - 802 tcf

3: Algeriet - 707 tcf

4: USA - 665 tcf

5: Canada - 573 tcf

6: Mexico - 545 tcf

7: Australien - 437 tcf

8: Sydafrika - 390 tcf

9: Rusland - 285 tcf 

10: Brasilien - 245 tcf

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs