Oliestater får skiferlussing af USA

Selv om den globale efterspørgsel efter olie stiger, frygter OPEC, at den amerikanske skiferrevolution slukker tørsten efter medlemsstaternes olie i 2014.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Det amerikanske skifergas-boom, der fuldstændig har vendt op og ned på USA's energiforsyning, fortsætter med at ramme de olieproducerende lande i OPEC.

Organisationen har i en rapport, der blev offentliggjort onsdag, meldt ud, at efterspørgslen efter de 12 medlemsstaters olie næste år forventes at dykke med 2,6 pct. eller ca. 300.000 tønder om dagen til 29,6 mio. tdr. om dagen.

Agurkehistorier kan ryste olieprisen 

Bloomberg skriver, at det sker til trods for, at den globale vækst i olieefterspørgslen forventes at når det højeste niveau siden 2010. Årsagen er, at USA og Canada har sat turbo på udvindingen af skifergas- og olie, hvilket sænker deres behov for at købe ind hos OPEC-landene.

Det betyder, at de to lande sammen med andre ikke-OPEC-lande som bl.a. Brasilien og Sydsudan vil øge deres output i 2014 med 1,1 mio. tønder om dagen til 55,1 mio.

Medlemslande i OPEC er Algeriet, Angola, Ecuador, Iran, Irak, Kuwait, Libyen, Nigeria, Qatar, Saudi Arabien, de Forenede Emirater og Venezuela.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også