EnergiWatch

KL revser Lidegaards solcellestramning

Ændringen i solcelleloven skærer støtten til kommunale solprojekter væk, og det kan kvæle projekternes rentabilitet, advarer KL. I Silkeborg Kommune kan man dog stadig se fornuften i solanlæg.

Efter et dramatisk forløb, der bl.a. endte med en næse til klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), besluttede partierne bag energiforliget tidligere på måneden at begrænse støtten til solceller. For at komme støttespekulanter til livs blev der sat et loft for støtten, ligesom støtten blev begrænset til kun at omfatte private husejere, lejeboliger og fællesanlæg.

Dermed forsvinder støtten til kommunale solcelleanlæg også, og det sætter de kommunale solinvesteringer i fare. Det mener Martin Damm, formand for miljø- og teknikudvalget i Kommunernes Landsforening og borgmester i Kalundborg Kommune, hvor man allerede har investeret i solanlæg og haft kig på flere investeringer - men de bliver måske alligevel ikke til noget:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor bygger batterilager i Storbritannien

Det norske olieselskab har truffet den endelige investeringsbeslutning på et britisk batteriprojekt, der samtidig bliver det første projekt i et nyt strategisk partnerskab med Noriker Power.

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs