Norsk olieminister til Hedegaard: "Vis nosser" og drop vindstøtten

EU bør med klimakommisær Connie Hedegard i spidsen stoppe støtteordninger til f.eks. vindmøller, fordi det holder kvotepriserne nede, lyder det fra kontant norsk olieminister.

Den norske olie- og energiminister, Ola Borten Moe, var ifølge DN.no særdeles klar i spyttet, da han deltog i et energimøde i Trondheim for studenter. Sammen med EU's klimakommissær Connie Hedegaard diskuterede han den europæiske energipolitik, og her opfordrede han til at stoppe støtteordninger til forskellige former for vedvarende energi.

"EU må vise nosser og stoppe subsidieringen, den bidrager til at holde prisen på klimakvoter nede og udslippene oppe," lød det fra ministeren til den danske kommissær. Ministeren ønsker bl.a. et stop for støtten til vindmøller.

Norske skattestramninger kan ramme milliardprojekt 

"Vindmøller er gammel teknologi. I Danmark har de brugt dem i flere årtier. I Holland har man haft vindmøller i over 100 år. De ved, at de virker og må stoppe med at subsidiere fornybare energikilder," lød det fra ministeren, der mener, at offentlige midler kun bør gå til nye energiteknologier.

Han mener, at flere af EU's medlemslande bruger klimakrisen til at skabe egne støtteordninger og bruger energi som distribution af velfærd, skriver DN.no. Af samme grund mener han også, at Norge selv bør gå samme vej og luge ud i støtteordninger.

Norge vil bore i Barentshavet 

Klimakommissæren understregede på mødet, at EU ikke giver nogen direkte subsidier, men at det er medlemslandene selv, der står for ordningenerne.

"Vi ser nu på, om vi efter 2020 skal prøve at få en mere fælles praksis," lød det fra Connie Hedegaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også