EnergiWatch

Norske skattestramninger kan ramme milliardprojekt

Norske oppostitionspolitikere frygter, at nye skattebetingelser kan påvirke kommende gasprojekt til 60 mia. norske kr.

For få dage siden meldte den norske regering ud, at man vil stramme skatteskruen over for olie- og gasselskaberne.

Konkret vil den socialdemokratiske energiminister Ola Borten Moe ændre branchens gunstige afskrivningsregler i forbindelse med investeringer, men det greb møder nu modstand fra politikere fra bl.a. Høyre-partiet i det norske Storting.

Norge vil stramme oliebranchens skatteregler 

Partiets medlemmer af parlamentets energi- og miljøkomite stiller nemlig nu spørgsmål til ministeren om, hvad skatteændringerne kommer til at betyde for gasprojektet i Aasta Hansteen-feltet, hvor der er planlagt investeringer for 60 mia. norske kroner, skriver teknisk Ukeblad.

"Regeringen siger, at der kommer overgangsregler, men det er usikkert, hvad det betyder," udtaler komitémedlem Siri Meling fra Høyre, der mener, at regeringen med planen har skabt usikkerhed om projektet.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs