EnergiWatch

Norge vil bore i Barentshavet

Under to år efter at området blev erklæret norsk territorium, vil broderfolket nu sætte gang i nyt olie- og gaseventyr i sin del af Barentshavet. 

I 2011 trådte en officiel delelinje mellem Norge og Rusland i kraft i den sydøstlige del af Barentshavet, og nu vil Norges regering have gang i olie- og gasproduktionen i området, skriver det norske tidsskrift Teknisk Ukeblad.

Bladet skriver, at olie- og energiminister Ola Borten Moe har meddelt, at regeringen på fredag vil foreslå, at havområdet åbnes for olievirksomhed:

"Dette er et historisk øjeblik. For første gang siden 1994 kan vi nu åbne et nyt område for petroleumsvirksomhed. Det vil give nye muligheder og nye ben at stå på for Nordnorge og sikre værdiskabelse og beskæftigelse på lang sigt," lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Området som foreslås åbnet er på 44.000 kvadratkilometer og grænser ind mod den russiske sokkel.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs