EnergiWatch

Norge vil bore i Barentshavet

Under to år efter at området blev erklæret norsk territorium, vil broderfolket nu sætte gang i nyt olie- og gaseventyr i sin del af Barentshavet. 

I 2011 trådte en officiel delelinje mellem Norge og Rusland i kraft i den sydøstlige del af Barentshavet, og nu vil Norges regering have gang i olie- og gasproduktionen i området, skriver det norske tidsskrift Teknisk Ukeblad.

Bladet skriver, at olie- og energiminister Ola Borten Moe har meddelt, at regeringen på fredag vil foreslå, at havområdet åbnes for olievirksomhed:

"Dette er et historisk øjeblik. For første gang siden 1994 kan vi nu åbne et nyt område for petroleumsvirksomhed. Det vil give nye muligheder og nye ben at stå på for Nordnorge og sikre værdiskabelse og beskæftigelse på lang sigt," lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Området som foreslås åbnet er på 44.000 kvadratkilometer og grænser ind mod den russiske sokkel.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs