EnergiWatch

Mærsk tilbudt licens i Norge

Norge åbner op for, at Maersk Oil kan jagte olie i Barentshavet og Norskehavet.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil er på listen over selskaber, der har fået tilladelse til at deltage i jagten på norsk olie i Barentshavet og Norskehavet i den 22. koncessionsrunde.

Det skriver det norske Olje- og Energidepartementet.

Samlet er der tilbudt 24 udvindingstilladelser i koncessionen. 29 selskaber er tilbudt andele, mens 14 har fået tilbud om at være operatører. Maersk Oil Norway er på listen over dem, der har fået tilbudt en deltagerandel.

"Jeg er glad for at kunne tilbyde 24 udvindingstilladelser til 29 selskaber. Interessen fra selskaberne har været stor, og der har leveret mange gode ansøgninger. Dette bekræfter, at den norske sokkel er et meget interessant område, når det kommer til olie," skriver olje- og energiminister Ola Borten Moe i pressemeddelelsen.

Maersk Oil i planlagt produktionsstop 

23 af de 24 nye tilladelser ligger nord for polarcirklen.

"Opmærksomheden omkring vores nordligste havområde har været stigende de sidste år. Vi lægger nu grundlaget for en langsigtet og god efterforskning af vores områder i Barentshavet og Norskehavet," skriver Ola Borten Moe.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs