EnergiWatch

Manglende overblik skaber usikkerhed om solcellelov

Usikkerhed om et nyt hul i solcelleloven gør det vanskeligt at få den vedtaget inden sommerferien.

Foto: JP

Det er usikkert, om klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) kan få stemt en omstridt solcellelov igennem, inden Folketinget går på sommerferie.

V og K afviser fremtidig støtte til solceller 

I går kom det frem, at der er endnu et hul i den omstridte lov, der stik imod hensigten gør det rentabelt at opstille meget store solcelleanlæg.

Nyt hul i lov om solceller 

Ved at opstille dem på tagene af industribygninger og stalde kan lovens hensigt omgås, men Energistyrelsen har intet overblik over, hvor stort problemet reelt er, forklarer styrelsen til Berlingske.

»Vi er blevet bedt om af ministeriet at få så godt styr på det, som vi kan. Og vores tilbagemelding er egentlig, at på nuværende tidspunkt kan vi ikke komme til at få sikker viden. Det findes ikke, uanset hvem vi spørger,« siger Rasmus Zink Sørensen fra Energistyrelsen til avisen.

Det møder kritik fra Venstre og Enhedslisten, der ikke vil stemme for lovforslaget, før alle hullerne er lukket.

Solkaos bremser kommunale projekter 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs