Nyt hul i lov om solceller

Den stærkt kritiserede lov om solceller lider under endnu flere huller end først antaget. Loven åbner op for uendelig store anlæg på taget af erhvervsbygninger. Tredjebehandling af loven udskydes nu.
Foto: JP
Foto: JP

Problemerne med den gennemhullede solcellelov fortsætter. For tredje gang er der dukket et hul op i den lovgivning, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) i sidste uge indkasserede en »næse« for. Loven, der skulle forhindre kæmpe solcelleanlæg på landjorden, forhindrer nemlig ikke, at de store anlæg i stedet sættes op på taget af stald- eller industribygninger, skriver Berlingske Business.

Knapt har ministeren rejst sig, efter at han i sidste uge »lagde sig fladt ned« under presset fra et enigt Klima- og Energiudvalg. Nu må embedsmændene i Klima- og Energiministeriet nok en gang på overarbejde.

Bygningsregler tvinger Carlsberg til solceller i skyggen 

»(Der er) forlydender om en omfattende udbygning af solcelleanlæg på taget af bygninger,« advarer klima- og energiminister Martin Lidegaard i et brev til udvalget dateret den 29. maj 2013 i følge Berlingske Business.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Alt for dyr strøm

Lidegaards knibe er, at staten betaler langt mere for strøm fra solcelleanlæggene end markedsprisen. Indtil videre vurderer Klima- og Energiministeriet, at solcelleudbygningen på private hustage og landjorden minimum vil koste 2,7 mia. kroner i statsstøtte over de kommende ti år. Endnu et solcelleboom kan få den regning til at vokse.

Solcelleforening og blå blok kræver ny overgangsordning

Endnu kender ingen det fulde omfang af problemet, men af frygt for endnu en solcellefadæse vil Martin Lidegaard udskyde den tredje og sidste behandling af solcelleloven. Loven skulle være færdigbehandlet i morgen.

På Christiansborg får klima- og energiminister Martin Lidegaard en hård medfart i kølvandet på sidste uges reprimande.

»Der har været meget kludder og sjusk i lovgivningsprocessen. Så meget, at det er for dårligt og ikke tilfredsstillende. Men vi har sat os i en håbløs situation, fordi vi har undervurderet potentialet i solenergi. Det er selvmodsigende og umuligt at forklare folk, at vi gerne vil fremme solenergi, når stort alle politiske initiativer handler om, hvordan vi kan bremse udbygningen,« siger Per Clausen, klima- og energiordfører for Enhedlisten til Berlingske Business.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud