EnergiWatch

Vestas og andre vind- og solaktier i hopla efter Trumps signatur

Donald Trump skabte i sidste uge en smule usikkerhed om hjælpepakken, da han truede med at nedlægge veto, medmindre der kom ændringer.

Foto: Vestas

Aktier inden for sol- og vindenergi springer i vejret mandag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har sat sin signatur på den pandemihjælpepakke, som Kongressen besluttede i sidste uge og blandt mange ting inkluderer forbedrede støtteordninger til den sektor.

Allerede i sidste uge, da det kom frem, at pakken inkluderede mere støtte til vedvarende energiprojekter, steg aktier som Vestas og Ørsted, men Donald Trump skabte en smule usikkerhed om hjælpepakken, da han truede med at nedlægge veto, medmindre der kom ændringer.

Det afholdt han sig imidlertid fra at gøre, da han søndag skrev under. Det giver mandag lettelse i sektoren, hvor aktierne stiger over en bred kam. På det danske aktiemarked ligger Ørsted 4,2 pct. højere i 1239 kr., og Vestas er på rekordkurs med en stigning på 4,0 pct. til 1446,50 kr.

I udlandet smitter det også af på vindmølleselskaberne Siemens Gamesa og Norrdex, som stiger 2,2 og 4,1 pct. Og i det amerikanske formarked stiger Fuelcell Energy ifølge Bloomberg News med 11 pct., Plug Power med 6,2 pct. og Sunpower med 6,1 pct.

Den amerikanske hjælpepakke inkluderer blandt andet en etårig forlængelse af PTC-støtteordningen med 60 pct. af det fulde beløb på 25 dollar per megawatt-time for produktionen fra landmølleprojekter.

Det betyder, at projekter nu vil have indtil udgangen af 2021 for at starte konstruktion for at være berettiget til støttebeløbet på 60 pct. Herefter har udviklerne fire år til at opføre projekterne. Uden en forlængelse ville ordningen blive nedtrappet til 40 pct. i 2021.

Vindindustrien får guldrandet julegave i USA 

Vestas annoncerer juleferiens første ordre til USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs