EnergiWatch

Olieprisen falder på uventet stigning i amerikanske olielagre

Fyldte olielagre, corona og Donald Trump får olieprisen til at falde med endnu et nøk.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

De amerikanske lagre af råolie har vist sig større end ventet i sidste uge, og det sender onsdag morgen oliepriserne ned.

Samtidig har den amerikanske præsident, Donald Trump, skabt røre i vandene, efter at han har kaldt den nyligt vedtagne hjælpepakke for en "skændsel".

Præsidenten har dog ikke decideret truet med at nedlægge veto mod den nye hjælpepakke, men modstanden fra Det Hvide Hus kan dog forsinke den hårdt tiltrængte håndsrækning til den amerikanske økonomi.

En opgørelse fra API, American Petroleum Institute, viste, at de amerikanske lagre af råolie i sidste uge voksede med 2,7 mio. tønder, mens analytikernes ifølge Reuters derimod havde ventet et fald på 3,2 mio. tønder.

"For at gnubbe salt i oliemarkedets sår faldt oliepriserne yderligere efter endnu en lageropbygning, der var langt mere negativ end konsensus," skriver Stephen Innes, chefmarkedsstrateg hos Axi, i en kommentar ifølge Reuters.

Det sender onsdag morgen prisen på en tønde amerikansk referenceolie, WTI, ned i 46,19 dollar mod 47,56 dollar tirsdag eftermiddag.

Den europæiske ditto, Brent, falder til 49,23 dollar per tønde mod 50,57 dollar tirsdag.

For at gøre ondt værre for oliemarkedet stiger antallet af smittede med covid-19 i USA, hvor der er blevet rapporteret mere end 1 mio. nye tilfælde på seks dage. Derfor opfordres amerikanerne til at blive hjemme til jul, og det kan dæmpe efterspørgslen yderligere.

"Hvis USA går tilbage til noget nær nedlukningsafgrunden, kan det være slut for olieopturen i mindst 4 til 8 uger," lyder det videre fra Stephen Innes.

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs