EnergiWatch

Dansk-norsk forbindelse er repareret

Efter skader, der sandsynligvis stammer fra fiskeri i dansk farvand, er kablerne Skagerrak 1 & 2 mellem Norge og Danmark i drift igen.

Foto: Energinet/Lars Horn/Baghuset

Efter lang store perioder med nedetid er Skagerrakkablet mellem Danmark og Norge ved at være i omdrejninger igen.

Nu kan den norske systemoperatør Statnett nemlig meddele, at man har udbedret skaderne på Skagerrak 1 & 2, som blev påført i slutningen af maj og og juni reducerede kapaciteten på kablet fra 1.632 MW-kablet til pobre 330 MW.

Statnett har tidligere meldt ud, at skaderne fra kablet skete i dansk farvand og var et resultat af ydre påvirkning, sandsynligvis fiskeriaktivitet. Nu, efter reperationsarbejdet kan Statnett fortælle, at skaderne skete henholdsvis 39 og 26 km fra Jyllands kyst på 28 meters dybde.

"Arbejdet er gået hurtigere, end vi havde forventet, og vi er meget tilfredse med det arbejde, der er blevet udfrt," siger projektleder i Statnett, Hallvard Hagevik, i en meddelelse.

Med begge kabler repareret og i drift vil Skagerrakforbindelsen nu være oppe på 1.632 MW. En fejl på jordkablet fra Skagerrak 4 på dansk jord betyder, at man fortsat ikke vil kunne køre på den maksimale kapacitet på 1.700 MW.

Fiskeri var sandsynligvis årsag til omfattende nedbrud på dansk/norsk forbindelse

Teknikalitet fik hovedrolle for energiselskaber under strømkollaps 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs