EnergiWatch

May: Vi gør os klar til at deltage i EU-valg

Den britiske premierminister anmoder i brev til EU-præsident Donald Tusk, at brexit udsættes til 30. juni.

Foto: Ritzau Scanpix/Screenshot

Theresa May skriver i et brev til EU's præsident, Donald Tusk, at briterne vil forberede sig på at deltage i valget til Europa-Parlamentet i næste måned.

Samtidig vil hun anmode om, at brexit udsættes til 30. juni.

"Storbritannien foreslår, at (forlængelsen red.) bør afsluttes 30. juni 2019. Hvis parterne er i stand til at ratificere (en aftale red.) inden denne dato, så foreslår regeringen, at denne periode afsluttes tidligere," skriver May.

Tusk har selv fredag foreslået en forlængelse på 12 måneder, bekræfter EU-kilder.

Det sker, i erkendelse af at det måske ikke er muligt at finde en aftale under de forhandlinger, der de seneste dage har været i gange mellem hende og Labours leder, Jeremy Corbyn.

Derfor skal udsættelsen og deltagelse i de europæiske valg været en midlertidig løsning.

"Regeringen ønsker enighed om en tidsplan for ratifikation, som tillader Storbritannien at trække sig ud af EU inden 23. maj 2019 og derfor aflyse valget til Europa-Parlamentet, men den vil forsat fortsætte med at at gøre de ansvarlige forberedelser til at holde valg, hvis dette ikke skulle vise sig muligt," skriver May i brevet.

23. maj er en henvisning til den exit-dato, som regeringen har sat, hvis der senest i næste uge ligger en tværpolitisk aftale klar til godkendelse.

Men tiltroen i det ørige EU er ikke stor. Tusk foreslår derfor en forlængelse af brexit i et år.

En kilde i EU siger til BBC, at det er en "fleksibel" forlængelse i 12 måneder. Hvis briterne er klar tidligere med en aftale, så stopper forlængelsen.

Tusk vil give briterne et år mere og deltagelse i EU-valg

Underhuset stemmer for at forhindre brexit uden en aftale

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs