EnergiWatch

Kina ønsker nyt topmøde med Trump

Kina og USA er måske på vej til at nærme sig hinanden i de to landes kostbare handelsstrid.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

I denne uge forhandler toplederne mellem USA og Kina i handelsstriden, da vicepremierminister Liu He og handelsrepræsentant Robert Lighthizer mødes i Washington.

Kina har dog foreslået, ifølge The Wall Street Journal, at de to landes præsidenter, Xi Jinping og Donald Trump, igen mødes til februar på den kinesiske resort-ø Hainan - i forlængelse af, at Trump alligevel er i regionen for at mødes med Kim Jong-un, Nordkoreas leder.

Og det ser ud til, at Donald Trump er åben over for ideen.

"Ingen endelig aftale vil blive indgået, før min ven præsident Xi og jeg mødes i den nære fremtid for at diskutere og blive enige om nogle af de mere langvarige og svære punkter," tweeter Trump torsdag.

På Twitter udtrykte Trump også optimisme omkring den dialog, som foregår i Washington i denne uge.

"Møderne går godt," skriver præsidenten.

Olieprisen kravler op på optimistiske handelssamtaler 

USA's korteste kystlinje tager skridt mod havvind 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs