EnergiWatch

Olieprisen kravler op på optimistiske handelssamtaler

Optimisme omkring et positiv resultat af forhandlingerne om løsninger på handelskonflikten mellem Kina og USA sender olieprisen op.

Foto: Nabil al-Jurani/AP/Polfoto/Arkiv

Prisen på en tønde olie stiger onsdag, i lyset af at Kina og USA har forlænget snakken om mulige løsninger på handelskonflikten mellem de to lande. Det var meningen, at delegationerne fra de to lande skulle gå hver til sit tirsdag, men forhandlingerne fortsætter nu onsdag.

"Råolien fortsætter med at stige, i takt med at meldinger fra Beijing i forbindelse med handelsforhandlingerne tanker optimismen op i forbindelse med forventningerne om et succesfuldt resultat mellem USA og Kina," siger Stephen Innes, råvarechef i Oanda, til Reuters.

"Efter en forfærdelig december fortsætter råolie med at fange positive vibrationer," siger han.

Olieprisen stiger sideløbende med grønne asiatiske markeder, og avisen China Daily skriver onsdag, at Beijing er opsat på at få handelsstriden med USA til at slutte, men at kineserne ikke vil give "urimelige indrømmelser", og at enhver aftale skal indeholde kompromiser fra begge sider.

Hvis de to lande ikke er nået til en aftale inden 2. marts, hvor trykket lettes på pauseknappen i handelskrigen, er den amerikanske præsident, Donald Trump, parat til at fortsætte med at øge tolden på kinesiske varer til 25 pct. mod de nuværende 10 pct.

En tønde Nordsøolie handles onsdag morgen til 59,47 dollar mod 57,99 dollar tirsdag klokken 17, mens en tønde WTI-olie koster 50,54 dollar mod 49,18 dollar per tønde tirsdag.

Norske olieselskaber venter kraftig vækst i investeringslysten

Konsulenthus: Økonomisk nedtur kan bremse LNG

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere