EnergiWatch

Ørsted underskriver havvindkontrakt med Siemens Gamesa i USA

De to selskaber har også underskrevet en hensigtserklæring, som giver Ørsted eneret til at drøfte en potentiel udvikling af kapaciteten på op til 2GW havvind.

Foto: Fred.Olsen Windcarrier

Den danske energikoncern Ørsted har underskrevet sin første kontrakt i USA med den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa om levering af vindmøller til Ørsteds havvindmøllepark i den amerikanske stat Virginia.

Det fremgår af en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Siemens Gamesa skal levere to havvindmøller af typen WT-6.0-154, der enkeltvis har en kapacitet på 6 megawatt (MW), og leveringen ventes at begynde i midten af 2020.

"Vi er glade for at rykke fremad med Coastal Virginia Offshore Wind-projektet. Siemens Gamesas eksponentielle teknologi sammen med vores tidligere succesfulde partnerskabsoplevelse rundt om i verden vil demonstrere, hvordan befolkningen og virksomheder i Virginia kan opleve fordelene ved ren, pålidelig og konkurrencedygtig havvindenergi," siger Thomas Brostrøm, der er direktør for Ørsted i Nordamerika, i en pressemeddelelse.

Ørsted, der dengang hed Dong Energy, indgik sidste år et samarbejde med amerikanske Dominion Energy i Virginia om et havvindprojekt, der i første fase skal bestå af to 6-MW vindmøller.

De to selskaber har også underskrevet en hensigtserklæring, som giver Ørsted eneret til at drøfte en potentiel udvikling af kapaciteten på op til 2GW havvind.

Ørsted laver demoprojekt i Virginia 

Ørsted vil med milliardopkøb af landvind gøre sig til central aktør i USA 

Ørsted går tilbage i andet kvartal - men ser positivt på 2018 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs