EnergiWatch

Brexit kan betyde højere energipriser og dyk i forsyningssikkerheden

De britiske energiforbrugere kan komme til at mærke det kommende brud med EU på mere end én måde, fastslår en ny rapport.

Foto: PR

Briternes beslutning om af forlade EU-fællesskabet kan betyde mere end et hårdt slag for landets handels- og banksektor. Også de engelske stikkontakter kan blive ramt af beslutningen, skriver The Guardian.

Konklusionen kommer fra en komité i det britiske overhus, og det fremgår blandt andet, at England vil være mere sårbart over for strømafbrydelser, og landets forbrugerpriser kan også stige betydeligt som konsekvens, hedder det blandt andet i rapporten.

Komitéen fastslår også, at handel med energi vil blive mindre effektivt, fordi man med meget høj sikkerhed vil være nødsaget til at forlade EU's indre energimarked. Ud over det vil England som en naturlig konsekvens af bruddet med EU have langt mindre indflydelse på energipolitikken i Unionen.

Ifølge The Guardian får Storbritannien omkring 12 pct. af sit gasforbrug og cirka fem pct. af sit elforbrug fra resten af EU.

EU vil have flere penge fra medlemslande efter brexit

May rydder op i regering - med kaos som følgesvend

 Storbritannien slog et væld af grønne rekorder i 2017

BREXIT-forhandlinger kan give skub til britisk skifera

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs