EnergiWatch

Medie: Minister kritiserer EU-lande der halter efter på klima

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) langer i Jyllands-Posten ud efter EU-lande, der endnu er langt fra den andel af vedvarende energi, de har forpligtet sig til at nå i 2020.

Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

"Det er ikke godt nok."

Sådan lyder budskabet fra klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt ifølge Jyllands-Posten (V) til "en række lande" ovenpå en ny opgørelse fra EU's Eurostat.

Analysen, der giver et overblik over landenes arbejde med at nå deres mål med vedvarende energi viser, at nogle lande er langt fra den andel af vedvarende energi, de har forpligtet sig til at nå i 2020. Store lande som Tyskland og Frankrig har endnu ikke nået deres målsætning.

"De har frem til 2020 til at levere disse mål. Men der er en række lande, hvor man sige, at det er ikke godt nok. Det er afgørende for EU's troværdighed, når vi gerne vil presse andre lande i verden til at levere, at vi så også selv gør det," siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

Danmark er allerede nået i mål med målene for andelen af vedvarende energi i 2020, lyder det i Eurostats opgørelse. Målet om 30 pct. var allerede nået i 2015.

Tysk regeringskaos lakker mod enden efter ja fra SPD

Nye beregninger: Så meget varmere bliver jordkloden 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs