EnergiWatch

Trump sætter tolden op på hårde hvidevarer og solceller

I løbet af de næste fire år vil afgiften på solceller til USA stige med op mod 30 pct.

Foto: Falck Renewables

Mandag tog USA's præsident, Donald Trump, en sjælden regel i amerikansk lovgivning i brug, der vil intensivere handelskrigen mod blandt andet Kina. Våbnet er øget toldsatser, der skal beskytte amerikanske producenter.

I de næste tre år vil tolden på blandt vaskemaskiner stige til op mod 50 pct., og afgiften på solceller vil stige til op mod 30 pct. de næste fire år.

Det skriver Financial Times.

"Præsidentens handlinger viser, at den amerikanske regering altid vil forsvare amerikanske arbejdere, landmænd og selskaber," siger Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant, til avisen.

Dog har flere asiatiske konkurrenter forberedt sig på det amerikanske forsvar. LG Electrics og Samsung, der begge producerer vaskemaskiner, har meddelt, at de vil åbne fabrikker på det amerikanske marked i henholdsvis South Carolina og Tennessee.

"Dagens udmelding er et stort tab for amerikanske forbrugere og arbejdere. Tolden er en skat for alle forbrugere, der vil købe en vaskemaskine. Alle står til at skulle betale mere, og vil have færre valgmuligheder," siger en talsperson fra Samsung til Financial Times.

Den grønne interesseorganisation, The Solar Energy Industries Association, har ligeledes regnet på omkostningerne ved den nye told. Organisationens anslår, at regeringens protektionistiske strategi i år risikere at koste 23.000 amerikanske job som følge af forsinkelser i solcelleprojekter for milliarder dollar.

Indien vil indføre 70 pct. importtold på solcellepaneler

Medie: Shell forbereder bud på grønt energiselskab

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere