EnergiWatch

Jyder frustrerede over udsigt til tårnhøje elmaster fra britisk søkabel

Når det 770 kilometer lange elkabel, Vinking Link, som skal forbinde Storbriannien og Europa, kan det på landjorden i Danmark komme til at ske via elmaster, der kan blive lige så høje som Rundetårn, skriver DR.

Arkivfoto.

Det 770 kilometer lange søkabel fra Storbritannien, som Energiministeriet i oktober gav grønt lys til, vækker frustration hos jyderne i den sydlige del af Jylland. Det viser sig nemlig, at kablet, der på land forankres ved Vejen, skal føres videre til grænsen via elmaster, der i teorien kan blive lige så høje som Rundetårn. Det skriver DR.

Planen er, at det rekordlange søkabel fra 2022 skal lede strøm fra det europæiske fastland via Nordsøens bund til de britiske øer. Og udsigten til flere elmaster i det jyske landskab kommer som en overraskelse hos Finn Ladegaard, der er formand for den lokale borgerforening i landsbyen Næsbjerg.

"De gamle master herude er ikke blevet fjernet som lovet, og det bliver de tidligst i 2025. Nu skal der så trækkes endnu en kæmpe kabelforbindelse igennem vores område, det er meget frustrerende," siger han til DR.

Forventningen var ellers, at masterne i området ville blive fjernet helt, og at de nye ledninger skulle graves ned i jorden. Det er det statsejede Energinet, der skal anlægge forbindelsen, og ifølge DR er det dog endnu ikke besluttet, hvor der eventuelt skal graves kabler ned eller hvor der kan komme master i op til 42 meters højde, hvilket svarer til Rundetårn.

EU satser hårdere på el-infrastruktur

Danmark godkender elkabel til 11 milliarder

Danmark godkender elkabel til 11 milliarder

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere