EnergiWatch

Medie: Tyra-forhandlinger "ligger helt stille"

Selv om der kun er få uger til årsskiftet og A.P. Møller-Mærsks deadline for en ny aftale om det vigtige Tyra-felt, har der endnu ikke været nogen reelle forhandlinger, siger nøgleforhandler.

Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Inden årsskiftet skal der findes en ny aftale for Maersk Oils synkende Tyra-felt, for ellers lukker selskabet det afgørende gasfelt ned.

Sådan har truslen A.P. Møller-Mærsk lydt til regeringen, men skal man tro dagens udgave af Børsen, har ministrene ikke været så skræmte, at de har kastet sig til forhandlingsbordet med Mærsk.

Ifølge avisens oplysninger har der således her få uger før deadline endnu ikke været nogen reelle forhandlinger.

"Mig bekendt har der ikke været en forhandling," udtaler Martin Næsby, direktør for brancheorganisationen Olie Gas Danmark, som er oliesektorens modpart til staten i Nordsø-forhandlinger, mens en anden kilde siger, at "det ligger helt stille".

A.P. Møller-Mærsk har krævet forbedrede rammevilkår, hvis Tyra-feltet, som samler en stor del af den danske gasproduktion, ikke skal lukkes ned i oktober 2017.

Regeringsskifte truer Danmarks vigtigste gasfelt

Synkende Tyra trækker norsk felt med sig

Minister har ingen skatteløfter til Mærsk i Nordsøen

Medie: Ny ejer af Maersk Oil kan miste skattefordele

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs