EnergiWatch

Regeringsskifte truer Danmarks vigtigste gasfelt

Med finansloven og en aftale om PSO-afgiften på plads rykkede forhandlingerne om det lukningstruede Tyra-gasfelt op på listen over regeringens vigtigste opgaver - men forhandlingerne om en ny regering trækker modsat.

Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Er der en ting, man kan lide i olieindustrien, er det - foruden høje oliepriser - stabile politiske vilkår. Men er der en ting, som den danske olieindustri savner lige nu i Danmark, er det lige netop en stabil politisk situation, der gør det muligt at sætte sig ned og finde en afklaring i forhandlingerne om, hvorvidt Tyra - Danmarks vigtigste gasfelt - skal genopbygges eller ej.

Deadline for en beslutning om at genopbygge feltet er sat til udgangen af i år, men som det ser ud lige nu, bliver det på grund af den politisk uafklarede situation og Venstre-regeringens forhandlinger med Liberal Alliance og De Konservative om en regeringsudvidelse i bedste fald lige akkurat i lukketid, hvis en redning af Tyra skal i mål.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs