EnergiWatch

OW-direktør: Vores comfortzone var for højt sat

Lavere oliepriser har taget OW Bunker på sengen, fortæller adm. direktør.

En oliepris, der er faldet mere end ventet, er årsagen til, at OW Bunker tirsdag måtte sænke forventningerne til indtjeningen for 2014.

Normalt er virksomheden, der handler med brændstof til skibe, afdækket over for store svingninger i olieprisen. Men at olieprisen skulle ned, hvor den ligger nu, samtidig med at der er uro flere steder i verden - blandt andet i Mellemøsten - var overraskende, forklarer administrerende direktør Jim Pedersen.

"Vi afdækker vores risici inden for en comfortzone, og bryder vi ud af den comfortzone, så koster det os penge. Det, der har været vanskeligt, er, at det normalt har været sådan, at når der er meget geopolitisk uro, så stiger oliepriserne. Man kan ikke påstå, at der ikke er stor geopolitisk uro i verden i dag. Men vi har set en oliepris, der falder. Det gør, at vi fik lagt vores comfortzone en smule for højt," siger Jim Pedersen.

Han peger på, at prisen på råolie siden 1. juli er faldet med 23 dollar, og da september gik på hæld var comfortzonen brudt. Derfor har

virksomheden med hovedkvarter i Nørresundby været nødt til at poste ud for at få fornyet afdækning af lager- og skibsbrændstoftransaktioner i form af derivatkontrakter.

"Vi er ganske usikre på, hvor olieprisen skal hen herfra. Derfor har vi brugt nogle penge på at sikre os mod fortsatte prisfald. Det betyder ikke, at der er ultimativ afdækning. Men det betyder, at vi i stort omfang er dækket mod yderligere prisfald, forsikrer topchefen.

OW Bunker får nu et has med at genvinde tilliden blandt investorer. Tirsdag faldt aktien hele 26,5 pct. på fondsbørsen og landede i kurs 100.

"Det er jeg rigtig ked af på vegne af investorerne. Vi koncentrerer os om at fortsætte det arbejde, vi har udført i mange år, hvor vi har leveret resultater hver eneste måned. Vores risikostyring har virket i de seneste fire-fem år, men vi skal gøre os endnu dygtigere, end vi har været. Vi må ved hårdt arbejde slide os tilbage til at gøre os fortjent til investorernes tillid," siger Jim Pedersen.

Han ønsker ikke at komme med et bud på, hvor meget priserne skal stige, før virksomheden vi kunne opjustere.

"Jeg vil bare sige, at overordnet vil vi få glæde af en stigende oliepris," siger han.

OW Bunker regner stadig med forøge sin volumen i 2014 med ca. 10 pct. i forhold til 2013, men ændrer forventningerne til årets resultat for 2014.

Selskabet ventede tidligere et resultat, der som minimum voksede i samme takt som volumen. Nu forudses et resultat, der er cirka 20 pct. lavere end i 2013.

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs