Semco får første rigordrer i Skotland

I begyndelsen af året indgik Semco et partnerskab i Skotland. Nu er de første større ordrer landet.
Foto: Semco
Foto: Semco
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Semco har fået sine første ordrer i Skotland, siden offshore-ingeniørselskabet i begyndelsen af året indgik et strategisk partnerskab med Port of Cromarty Firth. Det oplyser Semco i en meddelelse.

Sammen med havnen har Semco etableret et center for opgraderinger af rigge i Invergordon i Skotland, og det er her, at Semco Maritime over de næste måneder skal udføre en række arbejde på to jack-up-rigge fra Prospector Drilling og en semisubmersible rig ved navn Songa Dee. Og netop den er et eksempel på, hvad Semco er i stand til at håndtere på de nye dybvands-faciliteter, siger Frank Hall, direktør for Semco Maritime, UK:

"De tre ordrer lover godt for vores ambition om at blive den fortrukne partner inden for rig-opgraderinger i Nordsø-området,” siger han i meddelesen.

Songa Dee er 112 meter lang og 80 meter bred og de tre rigge er ankomet til Invergordon, hvor 60 specialister er begyndt arbejdet.

Semco Maritimes største marked ligger underdrejet

Området ved Invergordon i det nordlige Skotland har ifølge Semco leveret ingeniørarbejde og support til Nordsøens energisektor de seneste 40 år.

"Havnen har med sin strategisk vigtige placering og sin position som Skotlands dybeste havn gennem tiden håndteret over 650 rigs," skriver Semco.

Etablering i Skotland og Storbritannien generelt har været en vigtig ting for Semco.

"Vores strategi har i flere år været at omfavne Nordsøen og være etableret i Norge og UK udover Danmark. Det er vi nu, og vi vil fortsætte vores aktiviteter. Vores fokus er nu at styrke os endnu mere i Nordsøområdet," fortalte Steen Brødbæk i et interview med ShippingWatch tidligere på året.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Rambøll og Semco vinder fem-årig kontrakt med Hess

Semco tredobler salget i Asien

Semco knytter vietnamesiske bånd på olieborerigge

Semco med i stor norsk offshoresatsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter