Rambøll og Semco vinder fem-årig kontrakt med Hess

De to offshore-selskaber Rambøll Olie & Gas og Semco Maritime skal de kommende fem år samarbejde om Hess Danmarks platforme i den danske del af Nordsøen. Aftalen skaber 100 job på årsbasis i Esbjerg.
Foto: CARSTEN INGEMANN
Foto: CARSTEN INGEMANN
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Rambøll Olie & Gas og Semco Maritime har vundet totalentreprisen på Hess Danmarks platforme i den danske del af Nordsøen de næste fem år. Det drejer sig om alt fra ingeniørydelser, indkøb, kvalitetssikring og offshorebemanding ved platformene i Syd Arne-feltet, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

De to selskaber har i flere år arbejdet for Hess Danmark på Syd Arne-feltet, som efter tre års udbygning er begyndt at producere olie fra to nye platforme og 11 nye brønde. Ud over at holde den nuværende produktion kørende, giver kontrakten mulighed for at udbygge feltet yderligere, mens optioner på en forlængelse på fem år også indgår.

”Fordelene ved partnerskabet er til at få øje på, for når der bliver skabt en så stærk bro mellem onshore og offshore aktiviteter, får vi en højere kvalitet i leverancerne og et absolut minimum antal afbrydelser af driften, hvilket jo er så dyrt for olieselskaberne,” siger John Sørensen, administrerende direktør for Rambøll Olie & Gas, i meddelelsen.

Ifølge administrerende direktør for Semco Maritime, Steen Brødbæk, konsoliderer aftalen et langvarigt samarbejde mellem Rambøll og Semco Maritime om leverancer og ydelser til Hess Danmark.

"Samarbejdet bekræfter, at to danskbaserede virksomheder er i stand til at løse komplekse opgaver i tæt samspil. Vi forventer, at samarbejdet giver mulighed for at udvikle en endnu stærkere base for projekter lige fra de første studier og engineering over konstruktion til endelig offshore installation og idriftsættelse. Vi er glade for, at de kompetencer, som vi har opbygget gennem årene, efterspørges af en verdensledende operatør som Hess Danmark. Det ser vi som en blåstempling."

Samtidig skaber kontrakten 100 arbejdspladser i Esbjerg på årsbasis.

Tilsynsoffensiv: Vil ikke kun kigge olieoperatører i kortene

Olieboss: "I Norge siger vi, hvad vi mener"

Staten tror på nye aktører i dansk oliejagt

Grunden under regeringens togfond ryster

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også