Semco knytter vietnamesiske bånd på olieborerigge

Semco Maritime har indgået et samarbejde med vietnamesiske PetroVietnam Marine Shipyard om opgradering af olieborerigge i Sydøstasien. Det giver adgang til vækstmarked, lyder det fra selskabet.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

For anden gang inden for kort tid har Semco Maritime givet håndslag på et nyt samarbejde. Denne gang med vietnamesiske PetroVietnam Marine Shipyard med samarbejdet under navnet Vung Tau Rig Services, der skal satse på opgradering af olieborerigge i Sydøstasien og sparke døren ind til et vækstmarked.

Det skriver Semco i en meddelelse.

“Vi har arbejdet i Vietnam siden 2010, hvor vi har været meget aktive inden for beboelsesmoduler,” siger Morten Clausen, administrerende direktør i Semco Maritime JSC, i meddelelsen.

”Nu er vi klar til fase to af vores forretningsplan, som fokuserer på at levere opgraderinger til markedet for offshore-rigge i Sydøstasien. Samarbejdet med PV Shipyard i den fælles alliance Vung Tau Rig Services har særdeles lovende udsigter og bidrager væsentligt til vores sydøstasiatiske tilstedeværelse,” siger han.

Semco Maritime har derfor netop åbnet et nyt kontor i PetroVietnams lokaler for at styrke samarbejdet.

De to selskaber er nemlig ikke ukendte for hinanden, men har arbejdet sammen siden 2012 og gennemført to større opgraderinger af rigge i 2013.

Ifølge administrerende direktør i PetroVietnam Marine Shipyard, Phan Tu’ Giang, er målet at blive førende rig service-specialist i Sydøstasien.

Det er den anden samarbejdsaftale inden for kort tid for den danske serviceudbyder. I juni indgik Semco en aftale med de to norske olieserviceselskaber Bergen Group og Apply om at etablere en service til rigge på det store industriområde Habøytangen ejet af Bergen Group.

Området rummer Europas største tørdokke og er derfor godt placeret i forhold til de store offshoreprojekter ud for den norske kyst. Herunder arbejde fra de store rigge.

"Markedet for rigge er stigende og ved at etablere partnerskabet Hanøytangen Rigg Service, positionerer partnerne sig mod at blive en ledende udbyder af omfattende projekttjenester inden for segmentet for riggeservice," skrev selskaberne i en meddelelse.

Rambøll og Semco vinder fem-årig kontrakt med Hess

Semco med i stor norsk offshoresatsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også