Terrorister tvinger Mærsk til pause i irakisk oliejagt

Den seneste tids konflikt i Irak får A.P. Møller-Mærsk til at suspendere selskabets olieaktiviteter i området.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsk har midlertidigt indstillet sine olieaktiviteter i Irak på grund af de krigslignende tilstande, som offensiven fra terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) har skabt.

Det siger topchefen i Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, til Børsen.

"I øjeblikket er boreprogrammet og lignende suspenderet på grund af situationen. Vi tror stadigvæk på, at aktiviteterne i Kurdistan kommer til at fungere udmærket igen. Det skræmmer os ikke væk. Men vi har ikke nogen aktiviteter i øjeblikket," siger han.

Andre udenlandske olieselskaber afviser af sikkerhedsmæssige grunde helt at udtale sig om den aktuelle situation og Islamisk Stats hærgen.

Maersk Oils beslutning og tavsheden fra andre selskaber er bekymrende, mener major Lars Cramer-Larsen fra Forsvarsakademiet.

"Dette er udtryk for, at IS formår at skræmme internationale virksomheder væk fra Irak. Det er deres mål. Samtidig har de kontrol med det vigtigste olieraffinaderi i Irak, hvilket umuliggør eksport af olie fra landet til den øvrige verden," siger han til Børsen.

Irak er et af de vigtigste vækstområder for Maersk Oil. Så sent som i januar øgede selskabet sine investeringer i det kurdisk dominerede nordlige Irak.

Området har enorme olieforekomster og betragtes som et af de mest lovende i verden. Det Internationale Energiagentur (IEA) mener ifølge Børsen, at halvdelen af den fremtidige vækst i den globale olieproduktion vil komme fra Irak og det kurdiske område.

Jyske ikke glad for Mærsk-udsigter

Mærsk har grund til både at grine og græde

Maersk Oil mærket af brasiliansk nedskrivning

Bedre bundlinje end ventet hos Maersk Drilling

Mærsk bliver morgenens stjerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter