EnergiWatch

Jyske ikke glad for Mærsk-udsigter

Risikofyldte anlægsinvesteringer i Maersk Oil er blandt grundene til, at analytiker er lunken ved udsigterne for selskabet.

Der er fortsat grund til forsigtighed, når det kommer til en investering i A.P. Møller - Mærsk. Det vurderer Jyske Bank, der trods en opjustering og et tilbagekøbsprogram for egne aktier stadig er skeptisk.

"Vi ser ingen grund til at ændre vores forsigtige holdning til aktien. Vi bryder os hverken om den stigende ubalance i containershippingmarkedet eller bjerget af risikofyldte og langsigtede anlægsinvesteringer, som Maersk står over for i Oil-divisionen," skriver senioranalytiker Frans Høyer i et notat.

Han forudser en let positiv reaktion på det nye tilbagekøbsprogram på 1 mia. dollar, eller 5,6 mia. kr.

Til gengæld halter A.P. Møller - Mærsks forventninger fortsat efter konsensus trods opjusteringen. A.P. Møller - Mærsk venter nu et resultatet af den fortsættende forretning på 4,5 mia. dollar mod tidligere 4 mia. dollar.

"Konsensus lå allerede på 5 mia. dollar inden regnskabet for andet kvartal 2014," skriver Frans Høyer.

Han har hidtil haft en salgsanbefaling af aktien, og indikerer ingen større ændringer.

"Vi vil formentlig ikke ændre vores estimater markant og forventer at fastholde vores forsigtige holdning til aktien," lyder konklusionen.

Regnskabet virker til gengæld til at have gjort noget mere indtryk på aktiemarkedet, der har sendt B-aktien 4,6 pct. højere til 14.120 kr.

Mærsk bliver morgenens stjerne

Bedre bundlinje end ventet hos Maersk Drilling

Maersk Oil mærket af brasiliansk nedskrivning

Olieprisen er nu under 100 dollar

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs