EnergiWatch

Mærsk bliver morgenens stjerne

Fremgang hos blandt andet Maersk Oil vil få selskabets aktiekurs til at stige, vurderer analytiker.

A.P. Møller - Mærsk ventes at sejle med strømmen tirsdag morgen og åbne højere efter et nydeligt regnskab for andet kvartal. Derimod er Jyske Banks overskud ikke helt så stort som ventet i markedet. Den underliggende stemning på aktiemarkedet tegner let positiv efter stigninger i USA mandag og yderligere behersket fremgang på futuremarkedet.

"Mærsk skal op. Det er det bedste bud. De kommer med en opjustering og et aktietilbagekøb, og det, venter jeg, vil blive godt modtaget. Samtidig er det udviklingen i både Maersk Line og Maersk Oil, der ligger bag opjusteringen," siger aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Han vil ikke udelukke en kursstigning på 3-5 pct. i aktien fra handelsstart.

OMX C20 Cap-indekset sluttede mandag 1,1 pct. højere i 790,52, og futures indikerer en positiv åbning i London og Frankfurt i størrelsesordenen 0,2 pct.

Herhjemme vil A.P. Møller - Mærsk være blandt de stærkeste slæbebåde. Rederiet opjusterer forventningerne og kom da også bedre ud af andet kvartal af 2014, end analytikerne havde forudset målt på bundlinjen - nettoresultatet før minoriteter. Konglomeratet opnåede et nettoresultat før minoriteter på 2304 mio. dollar. Ifølge SME Direkt ventede markedet 2151 mio. dollar på den post i kvartalet.

Gruppen venter fortsat et resultat før minoriteter "væsentligt" over resultatet for 2013 på 3,8 mia. dollar. I 2014 indregnes en større gevinst fra salget af aktier i Dansk Supermarked, mens en stor nedskrivning i Brasilien trækker ned.

Men resultatet af den fortsættende forretning ventes nu at være 4,5 mia. dollar mod tidligere 4 mia. dollar. I 2013 lød det underliggende resultatet på 3,6 mia. dollar.

Mærsk har desuden besluttet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram til en samlet værdi af op til 5,6 mia. kr. over en 12-måneders periode. Første fase af tilbagekøbet starter 1. september.

Mærsks B-aktie sluttede mandag 1,5 pct. højere i 13.500 kr. og er foreløbigt steget seks børsdage på stribe.

Bedre bundlinje end ventet hos Maersk Drilling

Maersk Oil mærket af brasiliansk nedskrivning

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs