EnergiWatch

Knastør dansk Nordsø-boring

DUC-partnerne forlader og lukker efterforskningsboring i den vestlige udkant af den danske Nordsø. Mærsk stod for borearbejdet.

Foto: Dario Lopez, AP

Det går tilbage for den danske produktion af olie og gas, og det vil en ny efterforskningsboring i den danske del af Nordsøen ikke ændre på.

Boringen Dany-1X, som DUC stod bag, var nemlig blottet for kulbrinter, og dermed lukkes boringen permanent, fortæller Energistyrelsen i en meddelelse.

Efterforskningsboringen blev foretaget i Lark-formationen, som ligger i den vestlige udkant af den danske del af Nordsøen. Det var platformen ENSCO 72, der stod for borearbejdet, som gik til 2.500 meters dybde.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Parterne i DUC (Dansk Undergrunds Consortium) er Shell (36,8 pct.), Mærsk (31,2 pct.), Chevron (12) og Nordsøfonden (20 pct.).

KLIK HER FOR AT SE ET STORT BILLEDE AF GRAFIKKEN.

Staten: Oliejagt for dyr i Danmark

Indtægterne er på vej ned

Trods ganske omfattende grønne ambitioner har staten store forhåbninger på det fossile område, hvor en ny udbudsrunde tidligere i år blev skudt i gang.

Det er den 7. udbudsrunde, efter at den første blev gennemført i 1984.

Ved den seneste runde i 2006 blev der tildelt 14 tilladelser. Trods seks fund ud af otte efterforskningsboringer, er der endnu ingen produktion som følge af 6. udbudsrunde.

Johan Sverdrup kunne have heddet Dronning Margrethe

Mens nordmændene buldrer derudaf med ekstremt stor produktion af olie og gas, er det gået lidt mere stille for sig i de danske farvande. Senest faldt statens indtægter 12 pct. fra 2012 til 2013, i kroner og øre var der tale om et fald til 22,1 fra 25,2 mia. kr. året før.

Faldet i den danske produktion skyldes, at felterne ældes, men også tekniske problemer har ramt olie- og gasproduktionen.

Statens indtægter fra Nordsøen falder

Tyskere på dansk oliejagt: Husk på, hvor længe det tog i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs