EnergiWatch

Opkøb i olieindustrien på højeste niveau i fem år

Ifølge ny analyse er der i årets første seks måneder i 2014 indgået handler for over 60 mia. dollar i olie- og gasiindustrien.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Opkøb og fusioner i olie- og gasindustrien lå i 2. kvartal 2014 på sit højeste niveau i fem år. Samlet bød kvartalet på 54 handler svarende til en værdi på 42,2 mia. dollar, viser en ny analyse fra PwC's amerikanske afdeling for energi, skriver nyhedsmediet Rigzone.

"Inden for de sidste tre måneder ser vi fortsat flere eksempler på, at selskaber i olie- og gassektoren tilpasser deres porteføljer og sælger ikke-kerneforretninger fra, som giver muligheder for enten nye kontante opkøb eller adgang til kapital," siger Doug Meier, leder af PwC’s energiafdeling.

"Opkøb og fusioner i industrien voksede markant i 2. kvartal 2014 til den højeste aktivitet de sidste fem år," siger Doug Meier.

Siden 1. januar i år er der indgået i alt 101 handler til en samlet værdi på 60,5 mia. dollar.

Rosneft sikrede sig to kontrakter inden sanktioner

Olie skrider fortsat på høj produktion

Johan Sverdrup kunne have heddet Dronning Margrethe

Protestlejr vil forhindre boring efter skifergas

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs