EnergiWatch

Jobfest i Maersk Drilling overrasker positivt

Rekrutteringen af nye bore-medarbejdere i stakkevis går over al forventning, siger Drilling-topchef. I alt 3.000 skal hyres.

Foto: Songa Offshore

Da Maersk Drilling i 2011 bestilte den bølge af nye borerigge og boreskibe, der skal løfte divisionen op i blandt de største aktører i verden, gik en enorm opgave med at skaffe tusindvis af kvalificerede medarbejdere i gang. Det blev omtalt som et af de største risikomomenter for divisionen, men er gået over al forventning.

Divisionen, der under A.P. Møller – Mærsk ejer og opererer borerigge- og skibe, har en plan om samlet at nå en rigflåde på 30 enheder. Den plan betyder, at der skal ansættes hele 3.000 nye, kvalificerede medarbejdere.

Den største risiko

I første omgang bestilte Maersk Drilling otte nye enheder, fire rigge og fire boreskibe. Til disse skulle bruges 1.450 nye ansatte, og her er divisionen allerede meget tæt på at nå i mål.

"Det går rigtigt fornuftigt med rekrutteringen, fordi vi lavede en meget omfattende plan, som vi har fulgt. Havde du spurgt mig for to år siden, havde jeg nok sagt, at rekruttering var den største risiko, men det er gået rigtigt godt," siger Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør for Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Maersk: Vi er ikke lønførende

Ifølge Maersk Drillings opgørelse fra 1. juli, er der ansat 907 medarbejdere til nybygningerne. 596 er ansat til boreskibene og 311 til de nye borerigge. Det betyder, at to af de nye rigge, Maersk Intrepid og XL Enhanced 2, er fuldt bemandet, samt at de to boreskibe, der er på kontrakt i den mexicanske golf, er fuldt bemandet.

Rekrutteringen af de mange nye ansatte er ifølge Claus V. Hemmingsen sket uden, at Maersk Drilling har skullet udkonkurrere andre aktører i markedet på lønnen.

"Vi er ikke lønførende, det vil vi ikke være, for vi vil ikke drive en løninflation. Men vi lægger stor vægt på forholdene ombord og på træning og kompetenceopbygning. Vi behandler folk ordentligt, og det har givet os et godt ry, der har trukket folk til," siger Claus V.Hemmingsen og afslutter:

"Vi har vist folk, at vi er parat til at investere i dem, og det har haft en god effekt. Det er faktisk også noget, vores kunder sætter pris på.

30 rigge om fire

Maersk Drilling ejer og opererer borerigge under A.P. Møller - Mærsk. Divisionen har en samlet flåde på 25 borerigge og boreskibe. Maersk Drilling omsatte i 2013 for 1972 mio. dollar og fik et nettoresultat, NOPAT, på 528 mio. dollar.

Det er ambitionen, at Maersk Drilling skal realisere et nettoresultat på mindst 1 mia. dollar i 2018 og nå 30 rigge for at blive en af verdens førende aktører i sit marked.

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs