Forsinkelser påvirker boreindtjeningen hos Mærsk

Maersk Drilling har bestilt rigge, som er forsinket i nogle måneder. Vi får ikke 100 pct. kompensation, siger direktør.
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling
AF RITZAU FINANS

Maersk Drilling, A.P. Møller – Mærsks division, der driver borerigge, må væbne sig med tålmodighed i forhold til leveringen af flere af sine nye boreskibe og rigge. Ankomsten er forsinket i to til tre måneder, og selv om det langt fra er en katastrofe, så har det en effekt på forretningen.

Divisionen har i alt seks rigge og boreskibe på vej fra værfter i Singapore og Korea. Leveringen af en af fire topmoderne jack-up rigge fra værftet Keppel Fels i Singapore er en måned forsinket. For de fire dybvandsboreskibe, der bygges af Samsung Heavy Industries i Korea, er to forsinket med to til tre måneder.

"Hvis de alle sammen var kommet til tiden, så havde det selvfølgelig været bedre. Forsinkelserne kommer dog ikke som en stor overraskelse for os. Det tager tre år, at bygge sådan et boreskib, og vi har selvfølgelig fulgt processen gennem hele perioden," siger administrerende direktør for Maersk Drilling Claus V. Hemmingsen til Ritzau Finans og fortsætter:

"Men det har selvfølgeligt en mindre effekt".

De første af riggene blev bestilt i starten af 2011 til en pris på 600 mio. dollar per rig, mens boreskibene blev bestilt i midten af 2011 til en pris på 650 mio. dollar per rig.

"Vi mangler simpelthen noget af det udstyr, der skal være på riggene. Så det er ikke skibsværftet, der er bagud eller enhederne i sig selv, der er forsinkede. Det er noget af det udstyr, der skal ombord, som ikke er kommet til tiden," uddyber Claus V. Hemmingsen og afslutter:

"Det får vi en lille kompensation for, men det er ikke noget, der kompenserer 100 pct. for den tabte indtjening".

Samlet for 2014 forventer Maersk Drilling at realisere et resultat lavere end i 2013, hvor divisionen tjente 528 mio. dollar. Faldet i indtjeningen vil for langt hovedparten være udløst af omkostninger i forbindelse med leveringen af seks nye enheder og planlagte værftsophold for seks borerigge.

Estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans viste forud for A.P. Møller - Mærsks regnskab for første kvartal en forventning blandt analytikerne om, at Maersk Drilling får et nettoresultat på 453 mio. dollar i 2014.

Maersk Drilling ejer og opererer borerigge under A.P. Møller - Mærsk. Divisionen har en samlet flåde på 25 borerigge og boreskibe. Maersk Drilling omsatte i 2013 for 1972 mio. dollar og fik et nettoresultat, NOPAT, på 528 mio. dollar.

Det er ambitionen, at Maersk Drilling skal realisere et nettoresultat på mindst 1 mia. dollar i 2018 og nå 30 rigge for at blive en af verdens førende aktører i sit marked.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs