EnergiWatch

Mærsk-CEO: 1 mia. dollar stadig en væsentlig forbedring

Mærsk fastholder forventningen om at nå et resultat i år, der fortsat er "væsentligt over" sidste års.

Trods en betydelig nedskrivning i Brasilien på 1,7 mia. dollar (9,3 mia. kr.), kan A.P. Møller - Mærsk fastholde sine hidtidige forventninger til året. Det skyldes det store salg af aktier i Dansk Supermarked-gruppen i starten af året.

Mærsk-forventningerne lyder på et resultat på 4,0 mia. dollar i 2014, når man fraregner særlige nedskrivninger, frasalg, eller ophørende aktiviteter. Det tal påvirkes derfor ikke af den brasilianske olienedskrivning tirsdag, som bogføres i 2. kvartal.

De 1,7 mia. dollar vil til gengæld slå igennem på det rapporterede resultat, hvor Mærsk hidtil har ventet et "væsentligt højere" resultat end 2013's 3,8 mia. dollar. Og det er her, salget af aktier i Dansk Supermarked og F. Salling spiller ind, for de vil - også i andet kvartal - give et regnskabsmæssigt provenu på 2,8 mia. dollar.

"Derfor er det stadig vores guidance, at vi er "væsentlig over" - for vi ligger mindst 1 mia. dollar over sidste år. Det er stadigvæk væsentligt, synes vi," siger Nils Smedegaard Andersen på en telekonference efter nedskrivningen.

Med hensyn til de lidt mere langsigtede forventninger er der ikke ændret det store for Maersk Oil. Oliedivisionen vil ikke længere forsøge at skabe vækst i Brasilien, men vil stadig arbejde mod en daglig produktion på 400.000 tønder. Dog ikke for enhver pris, understreger Mærsk-topchefen.

"Som vi sagde efter første kvartal, så er det vigtigt, at det er rentable tønder," siger Nils Smedegaard Andersen, der i maj beskrev ambitionen som "en vision", men "ikke et mål, der er hugget i sten", blandt andet på grund af tendensen til udskudte olieprojekter, herunder det lovende Johan Sverdrup-fund i Norge.

Mærsk-CEO: Opgiver at få oliesucces i Brasilien

Maersk Oil i kæmpe brasiliansk nedskrivning

Analytiker: Kan være fornuftigt at Mærsk trækker stikket i Brasilien

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs