Analytiker: Kan være fornuftigt at Mærsk trækker stikket i Brasilien

"Man må gå ud fra, at resultaterne fra de her aktiver langt fra lever op til forventningerne," siger Mærsk-analytiker Frans Høyer.
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, trækker kraftigt i håndbremsen i Brasilien, efter at prøveboringer i selskabets andele i tre blokke i det sydamerikanske land har vist sig skuffende i forhold til det forventede.

Det betyder en større nedskrivning på de brasilianske olieaktiver samt et strategiskifte, og det kan faktisk være meget fornuftigt at revurdere strategien helt, når prøveboringerne ikke har vist den værdi, som Maersk Oil havde regnet med.

"Det tæller positivt at trække i håndbremsen, for det er umiddelbart godt, at Maersk Oil ikke bare siger, at det skal videre ud over stepperne og køber mere op. Man må gå ud fra, at resultaterne fra de her aktiver langt fra lever op til forventningerne," siger Frans Høyer, der er Mærsk-analytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

A.P. Møller - Mærsk nedskriver værdien af sine brasilianske olieaktiver med 1,7 mia. dollar (9,3 mia. kr.) til 0,6 mia. dollar som følge afprøveboringerne. Samtidig lægger Mærsk-datteren Maersk Oil sin strategi om i Brasilien, så det ikke længere er planen at jagte vækst eller operatørstatus i Brasilien.

Maersk Oil har solgt sin andel i "det mindre" Polvo-felt, og samtidig vurderes det, at de større olieprospekter, Wahoo og Itaiup, ikke alligevel indeholder så meget olie som tidligere ventet.

Mærsk-CEO: Opgiver at få oliesucces i Brasilien

Maersk Oil i kæmpe brasiliansk nedskrivning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs