Standard & Poor's nedjusterer Petrobras

Brasilien får skåret kreditvurderingen hos Standard & Poor's. Nedjusteringen omfatter også olieselskabet Petrobras og forsyningsvirksomheden Eletrobras.
Foto: Petrobras
Foto: Petrobras
AF RITZAU FINANS

Ratinginstituttet Standard & Poor's sænker kreditvurderingen af Brasilien til "BBB-" fra "BBB". Udsigterne for kreditvurderingen er stabile. Det skriver Bloomberg News.

Baggrunden for sænkningen, der er den første i 10 år, er ifølge Standard & Poor's svag økonomisk vækst samt øget gældsætning som en konsekvens af underskud på statsbudgettet.

"Nedgraderingen afspejler kombinationen af finanspolitisk svaghed, udsigt til at den finanspolitiske eksekvering fortsat vil være svag som konsekvens af afdæmpet vækst i de kommende år, en reduceret mulighed for at justere finanspolitikken forud for præsident-valget i oktober og en vis svækkelse af Brasiliens handelsbalance, skriver S&P.

Den brasilianske præsident Dilma Roussefff har ført en ekspansiv finanspolitik og blandt andet forsøgt at sætte skub i væksten via statsstøttede lån. Høj inflation over midten af centralbankens målinterval på 2,5-6,5 pct. har imidlertid samtidig fået centralbanken til at hæve renten med 3,5 pct.point siden april, skriver Bloomberg News.

Standard & Poor's' nedjustering omfatter også forsyningsvirksomheden Eletrobras samt olieselskabet Petrobras, der også får sænket deres vurderinger til "BBB-".

Brasiliansk oliedyst løb ud i sandet

Konsortium vinder gigantisk oliekontrakt i Brasilien

Maersk Supply Service dropper udbudsrunde i Brasilien

Analyse: Fortsat gyldne tider i boremarked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs