Maersk Drilling klarer sig bedre end ventet

Boredivisionen i A.P. Møller-Mærsk har haft et godt kvartal og overgik analytikernes forventninger.
RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks borerigdivision Maersk Drilling levede fint op til analytikernes forventninger til resultatet i tredje kvartal - og lidt til.

I kvartalet omsatte divisionen for 2860 mio. kr. mod ventet 2794 mio. kr. ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt. Det blev omsat til et driftsresultat, EBITDA, på 1334 mio. kr. mod ventet 1214 mio. kr., og et nettoresultat, NOPAT, på 837 mio. kr. mod ventet 688 mio. kr.

I tredje kvartal sidste år havde Maersk Drilling en omsætning på 2386 mio. kr., hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 976 mio. kr. og et overskud på 502 mio. kr. på bundlinjen.

"Olieprisen var i gennemsnit 110 dollar per tønde i tredje kvartal 2013 og understøttede dermed fortsat olieselskabernes efterforsknings- og udbygningsaktiviteter," skriver selskabet i regnskabsrapporten.

Maersk leverer stærk bundlinje  

For hele 2013 venter analytikerne en omsætning i Maersk Drilling på 11.268 mio. kr. omsat til et driftsresultat på 5028 mio. kr. og et nettoresultat på 2958 mio. kr.

Maersk Drilling selv præciserer udsigterne for Drilling-divisionen til "over 500 mio. dollar" (ca. 2775 mio. kr. ved dagens kurser) i 2013, et kraftigt løft fra sidste års 347 mio. dollar (2012 mio. kr.) men ikke meget højere end de 444 mio. dollar (2518 mio. kr.), der var på bundlinjen efter årets første ni måneder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Fjerde kvartal kommer til at give et væsentligt lavere resultat end tredje, varsler selskabet, på grund af opstartsudgifter til nye rigge.

Maersk Drilling har 16 borerigge og -skibe i flåden. Fra starten af 2014 begynder Maersk Drilling at tage levering af sin næste generation: tre højt specialiserede borerigge og fire boreskibe, det kan bore på ultradybt vand.

På længere sigt er det Drillings mål at levere et overskud på mindst 1 mia. dollar om året til Mærsk-gruppens bundlinje, hvilket ventes at ske senest i 2018, og øge flåden til 30 enheder.

/ritzau/FINANS

Offshore-boom kræver flere borerigge 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også