Analyse: Fortsat gyldne tider i boremarked

Rateniveauet for borerigge fortsætter en stærk udvikling, mener norsk analysehus, hvilket er godt nyt for danske Maersk Drilling.
RITZAU FINANS

Det norske analysehus Pareto opjusterer fredag sin anbefaling af Maersk Drillings konkurrent Seadrill.

En solid del af forklaringen ligger i fortsat gode udsigter for markedet for premium, og ikke mindst ultradybvands, rigge. Områder som Maersk Drilling satser stort på.

A.P. Møller - Mærsks Maersk Drilling har fire premium jack-up rigge i ordre fra 2014 til 2016. Alle disse har kontrakter. Der ud over har divisionen fire ultradybvandsboreskibe i bestilling, hvoraf to har kontrakter. Begge skal til den Mexikanske Golf for at arbejde for henholdsvis ExxonMobil og ConocoPhillips.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Grundet en stærk efterspørgsel for udviklingsboringer i Angola og Nigeria, og fra Statoil i den Mexikanske Golf, koblet med nye potentielle kontrakter fra Petrobras og Total i Brasilien, venter, at raterne vil fortsætte i niveauet 550-600.000 dollar om dagen, og at vi snart vil se flere kontrakttegninger," skriver Pareto om markedet.

Pareto ser samtidig stærk efterspørgsel i Vestafrika, mens der oven på den seneste tids kontrakter ses stilhed fra den Mexikanske Golf:

"Da flere rigge er på vej til regionen, tror vi, at nyhedsstrømmen fra regionen vil være begrænset de næste seks måneder udover fra Statoil, der kan sikre en ultradybvandsrig snart, potentielt en af Maersk Drillings nybygninger," skriver Pareto.

/ritzau/FINANS

Norge indleder stort samarbejde med Brasilien

Seadrill ser svaghed i rig-marked

Smedegaard håber på ny afrikansk olie om fire år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter