EnergiWatch

Ugebrev: OW Bunker har relativ lav soliditet

Den store danske brændstof-spiller har noget at bevise op til ugens børsnotering.

Foto: Hanjin

OW Bunker må i de kommende dage, op til børsnoteringen, overbevise potentielle investorer om, at selskabet har overlegne
risikostyringssystemer og arbejder i en forholdsvis stabil branche.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"På nogle måder ser OW Bunkers økonomiske fundament – og dermed dets evne til at modstå store udsving i branchen – nemlig ud til at være mindre solidt end hos flere af konkurrenterne," vurderer ugebrevet.

OW Bunker er børsklar

Ugebrevet erkender, at det ved første blik ser det ud til, at aktierne i OW Bunker prissættes fair med det kursinterval på 120-150 kr. per aktie, som selskabet har lagt op til.

"Med dette interval vil selskabets price/earnings-forhold (målt ud fra indtjeningen i 2012) ligge på mellem 12 og 16. Børsnoterede peers ligger i omtrent samme niveau med et gennemsnit i niveauet 15," oplyser ugebrevet.

OW Bunker har dog lav egenkapital i forhold til konkurrenterne.

Prissættes OW Bunker ud fra selskabets indre værdi (price/book forhold), ser det anderledes ud.

"Fordi OW Bunker har en relativt lille egenkapital, bliver price/book-forholdet relativt højt på 3,6-4,5, mod konkurrenternes 0,9-1,9," skriver ugebrevet, der ud fra den betragtning vurderer aktierne som dyre.

Ugebrevet erkender, at det er den fremtidige indtjeningsevne, der umiddelbart er vigtigere for investorerne end egenkapitalens størrelse.

"Det er trods alt indtjeningen, som skal give investorerne et afkast af deres investeringer, hvad enten indtjeningen bruges til opbygning af kapitalen i selskabet eller til udbetalinger til ejerne," vurderer ugebrevet, der dog ser egenkapitalen som et slags anker, der kan stabilisere selskabet, hvis markedet og indtjeningsevnen bliver meget svingende. OW Bunkers soliditet (egenkapital som andel af aktiver) opgør ugebrevet til knap 13 pct.

Konkurrenterne, der sammenlignes med, ligger imidlertid mellem 20 og 35 pct.

O.W. Bunker leverer vækst i 2013 på 20 procent

OW Bunker lægger vægt på, at "selskabets centraliserede risikostyringssystemer giver en høj grad af kontrol, forudsigelighed og stabilitet," som det hedder i prospektet.

"Regnskabstallene tyder da også på stabil vækst i indtjeningsevnen. Men tallene dækker kun tre år. OW må derfor overbevise investorerne om, at markedet er så stabilt og risikostyringssystemerne så gode, at det også i længden opvejer den lave soliditet," konkluderer ugebrevet.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs