OW Bunker-CEO: Vi tjener godt

CEO for OW Bunker afviser, at selskabets indtjening er beskeden, selvom man pr. omsatte dollar tjente blot 0,005 dollar.
AF RITZAU FINANS

Hver gang OW Bunker i 2013 omsatte for en dollar, tjente selskabet før skat knap 0,005 dollar. Dermed blev den store omsætning på 16.986,8 mio. dollar forvandlet til et overskud før skat på 83,5 mio. dollar.

Men netop den sammenligning giver ikke mening, mener OW Bunkers administrerende direktør, Jim Pedersen.

"Nogen ser på vores store omsætning og synes, vi har en ret beskeden indtjening. Jeg vil i virkeligheden vende det om og sige, at vi er en meget velindtjenende virksomhed. Hvis man ser på vores omsætning, så ligner den nogle af de store råvareselskaber eller sågar nogle af de store logistikselskaber, der har en stor omsætning og en bruttofortjeneste, de styrer efter," siger Jim Pedersen.

O.W. Bunker leverer vækst i 2013 på 20 procent

OW Bunker, der onsdag morgen offentliggjorde sine planer om at gå på børsen, fokuserer i samme stil på bruttofortjenesten i forhold til resultatet før skat. I 2013 var selskabets bruttoresultat 218,8 mio. dollar, mens overskuddet før skat lød på 83,5 mio. dollar.

"Vi styrer kun efter bruttofortjenesten, fordi vi kan sikre vores betaling. Vores interne styringsredskab går på vores evne til at konvertere bruttofortjeneste til resultat før skat. Og der er vi faktisk i stand til at konvertere 40 pct. af bruttofortjenesten til vores resultat før skat. Derfor tror jeg, at det vil tiltrække investorer. Vi er en vækstvirksomhed, velindtjenende og stabil," konkluderer Jim Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også