EnergiWatch

Rusland vil fordoble eksport af olie og gas til Asien

I løbet af de næste 20 år har Rusland planer om at fordoble eksporten af olie og gas til Asien.

Der er ændringer på vej i i den russiske olie- og gassektor, viser et dokument offentliggjort på Ruslands energiministeriums hjemmeside. Et dokument, der varsler endnu større fokus på eksporten af olie og gas til Asien. Ifølge Reuters ønsker regeringen at ændre på landets eksportmønster, så andelen af olie og olieprodukter, som bliver eksporteret til Asien, i 2035 er fordoblet til 23 procent.

En forandring, der i dag allerede er på vej med i den Østsibiriske del af Stillehavet, som leder olie direkte til Asien, mens gassektoren også tager fart med det delvise stop på Gazproms eksportmonopol. 

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Fordoblingen i 2035 vil betyde, at Rusland vil eksportere 32 pct. af sin olie til Asien, mens eksporten af gas skal stige fra seks pct. til 31 pct. I dag er Europa den største aftager af russisk gas, og det vil det fortsat være, fremgår det af dokumentet. Men voluminer vil ikke blive helt så store som i dag. Dokumentet er i første omgang et udkast, og en endelig version forventes at blive vedtaget næste år.

En af de russiske virksomheder, som er i gang med at forberede skiftet, er statsejede Rosneft, som ifølge Reuters vil tredoble sin olieeksport til Kina i de kommende år til over en mio. tønder om dagen. Det ændrede fokus vil dog ikke påvirke europæiske forhandlere, da nye oliefelter vil opstarte produktionen de næste par år, siger embedsfolk ifølge mediet.

Statoil i storopgør med fagforeninger

DanCopter får aftale med Shell i Nordsøen

Fiskere frygter havvindmøllepark

Rusland godkender 16 vindprojekter

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs