EnergiWatch

Rusland godkender 16 vindprojekter

Den russiske premierminister Dmitrij Medvedev har banet vej for en stribe vindmølleprojekter i verdens største land.

Frem mod 2030 bliver olie- og gasrige Rusland udstyret med 16 vindmølleparker, som skal fordeles på tværs af samtlige regioner i det enorme land.

Det skriver Wind Power Monthly, som fortæller, at fem af projekterne skal opføres i et enkelt distrikt i den sydlige del af landet.

En række af projekterne kommer til at omfatte rigtig mange møller, hvis de bliver til virkelighed.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Størrelsen svinger

Et projekt med navnet Astrakhan er eksempelvis planlagt til 100 megawatt (MW), mens projektet Volgograd Lower Volga er planlagt til hele 999 MW. De planlægges begge at gå i drift i 2030.

Derudover er to projekter på 150 og 300 MW i Kalmykien i den sydvestlige del af landet, planlagt til at levere strøm fra 2025.

Langt mod nord i Murmansk-regionen, som ligger op til Hvidehavet, planlægges to projekter på henholdsvis 300 og 500 MW, mens der skal installeres et 300 MW-projekt i Sankt Petersborg og en vindpark på 200 MW i Kaliningrad, som ligger ud til Østersøen.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs