EnergiWatch

Statoil i storopgør med fagforeninger

Topledelsen lægger op til lønkamp for at minimere omkostningerne. Fagforeningerne forsvarer lønningerne, der for en rengøringsarbejder kan udgøre 700.000 norske kr. om året.

Statoils topchef Helge Lund har skudt gang i et opgør med fagforeningerne. Foto: Ivar Langvik - Statoil | Foto: Ivar Langvik - Statoil

Statoils øverste chef Helge Lund synes at have skudt det endelige opgør i gang med de ansatte i det store norske olieselskab og det høje omkostningsniveau på norsk sokkel.

"Vi investerer på et rekordhøjt niveau, uden at vi som gruppe er i stand til at hæve produktionen. Vi investererer altså for at stå stille," sagde Helge Lund forleden på et stort møde med norske erhvervsledere og politikere, hvor han på ny understregede, at olieselskabet tjener for få penge, og at lønsomheden er kraftigt under pres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs