EnergiWatch

Erfaring løfter norske olieingeniørers løn markant

Erfaring er altafgørende for at nå de høje norske lønninger som civilingeniør i oliebranchen. Årslønnen hos de erfarne ligger næsten 50.000 kroner over ingeniører i andre brancher, viser statistik.

Foto: Helge Hansen - Statoil

Erfaring er nøglen til de helt store lønninger for en civilingeniør i den norske olieindustri. Det viser den seneste lønstatistik fra den norske civilingeniørforening Tekna. Ifølge statistikken får en civilingeniør med ti års erfaring i gennemsnit ca. 47.000 kroner mere årligt sammenlignet med ingeniører i andre brancher med samme erfaring, skriver Teknisk Ugeblad ifølge Ingeniøren.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Til sammenligning får de nyuddannede norske civilingeniører i oliebranchen får en startløn, der årligt ligger 2.000 kroner højere end nyuddannede i andre brancher. Det kan ifølge formand for Teka, Lise Lyngenes Randeberg, skyldes, at oliebranchen er så populær, at meget højere lønninger ikke er nødvendigt for at tiltrække medarbejdere. Til gengæld er der mangel på erfarne civilingeniører i offshorebranchen, hvilket forklarer stigningen over tid.

"Den høje vækst i lønnen afspejler, at der er forskel mellem brancherne på, hvor meget virksomheder er villige til at betale for den merværdi, arbejdskraften får gennem erfaring. Jo mere kompetence, man har, og særligt inden for oliebranchen, jo mere er virksomhederne villige til at betale for at beholde dygtige medarbejdere," siger Lise  Lyngnes Randeberg ifølge Ingeniøren til Teknisk Ugeblad.

Avis: Goldman vil sælge olierør i Nordsøen

Olie-formand straffes for eksplosion

Statoil overvejer opkøb af konkurrenter

Fem millioner skriver under på protest mod olieboringer

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs