EnergiWatch

Avis: Goldman vil sælge olierør i Nordsøen

Ifølge Børsen ønsker Goldman Sachs at sælge DONG Oil Pipe, men energiselskabet afviser, at der er planer om at sælge olierørledningen fra.

DONG Energys olierør i Nordsøen skal sælges, lyder et ønske fra energiselskabets formentlig kommende medejer Goldman Sachs.

Det skriver Børsen i dag med henvisning til "interne papirer" fra Goldman.

Energiselskabet har i sin DONG Olie Pipe-afdeling flere hundrede kilometer olierørledninger fra de danske felter i Nordsøen og ind til Fredericia.

Det er en del af energiselskabets monopolvirksomhed, som andre olieselskaber - her i blandt Maersk Oil - benytter sig af, når produktionen skal sendes i land. DONG afviser dog, at olierør-forretningen er til salg.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Vi kommenterer normalt aldrig mulige salgsprocesser, men jeg kan sige, at der ingen planer er om at sælge Oil Pipe fra," siger kommunikationsdirektører Karsten Anker til Børsen.

Udover olierøret har DONG to gasrørledninger ind til Nybro på den jyske vestkyst.

"Som det er beskrevet i et aktstykke, og som det nævnes specifikt i DONG Energys vedtægter, er det ikke hensigten eller muligt at sælge de særlige rettigheder på gasinfrastruktur, der ejes af DONG, til andre ikke statslige selskaber," sagde Sophie Ramsay, der er talskvinde for Goldman Sachs, i en skriftlig udtalelse fredag. Her nævnes imidlertid ikke olierøret.

Amerikansk finanskæmpe beroliger skeptikere i Dong-sag

Det fremgår da også af selskabets vedtægter, at naturgasinfrastrukturen ikke kan sælges til et ikke-statskontrolleret selskab. Derfor peger pilen på Energinet.dk, hvis et salg af gasrørledningerne skulle blive aktuelt på et senere tidspunkt, mens der angiveligt er frit slag i forhold til salg af olie-rørene, hvor private aktører meget vel kan komme i spil.

DONG Energy og Maersk Oil har i øjeblikket en sag kørende hos Energitilsynet om niveauet for de tariffer, DONG må kræve for gastransporten fra Nordsøen og ind til Nybro. Tilsynet har tidligere krævet, at DONG halverer den pris, energiselskabet opkræver, når andre aktører bruger rørene.

DONG taber milliardstrid til Mærsk

Spørgsmålet til 100 mio. kr. tilbage i Mærsk/DONG-strid

DONG og Mærsk-slagsmål nærmer sig afgørelse 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs