EnergiWatch

Statoil overvejer opkøb af konkurrenter

Ifølge Bloomberg er det norske energiselskab på olieselskabs-jagt i USA.

Statoil-topchef Helge Lund. Foto: Harald Pettersen - Statoil | Foto: Harald Pettersen - Statoil

Det norske energiselskab Statoil overvejer at opkøbe konkurrenter i USA.

Det skriver Bloomberg, som fortæller, at Statoils opkøbsvilje skal være opstået i kølvandet på den nye norske regerings ønsker om at mindske ejerandelen på 67 pct.

Energiselskab har ikke meldt noget offentligt ud om planerne. Bloomberg fortæller, at Statoil tidligere har overvejet aftaler med konkurrenter som Anadaro Petroleum, EOG Resources og BP, mens en analytiker fremhæver Tullow Oil som en mulighed.

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs