EnergiWatch

Olie-boom sender handelsunderskud på skrump

Den svulmende olie- og gasproduktion i USA gavner den landets økonomi.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

USA's hjemlige energirevolution slår nu igennem på landets handelsbalance med udlandet, der har nået sit mindste underskud i fire år. Det skriver Financial Times.

Forbedringen i USA's handelsunderskud målt på månedsbasis, fra et underskud på 39,2 mia. dollar i oktober til 34,3 mia. dollar i november, har også fået flere økonomer til at opjustere vækstestimatet for den amerikanske økonomis fjerde kvartal af 2013.

USA: Myndigheder advarer mod skiferolie

Således løftede JPMorgan sit estimat fra 2,5 pct. til 3 pct., mens Morgan Stanley løftede sit estimat for væksten i fjerde kvartal til 3,3 pct.

Det store olieboom i USA bidrager i høj grad til væksten i BNP og mindskelsen af handelsunderskuddet, og der er udsigt til, at udviklingen vil fortsætte, ifølge regeringskilder.

Ifølge den amerikanske stats energiinformations agentur, EIA, vil olieboomet vare i et godt stykke tid endnu, som følge af stigende produktion af skiferolie og nye teknikker indenfor olieproduktion, der gør det muligt at nå hidtil utilgængelige oliereserver.

"Væksten i vores indenlandske produktion har bidraget til et betydeligt fald i importen af petroleum," udtaler chefen for EIA, Adam Sieminski, til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Naturgas belaster langt mere end antaget

Pave Frans udviser modstand mod skifergas

Mere fra EnergiWatch

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs