Olie-boom sender handelsunderskud på skrump

Den svulmende olie- og gasproduktion i USA gavner den landets økonomi.
Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil
Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil
AF RITZAU FINANS

USA's hjemlige energirevolution slår nu igennem på landets handelsbalance med udlandet, der har nået sit mindste underskud i fire år. Det skriver Financial Times.

Forbedringen i USA's handelsunderskud målt på månedsbasis, fra et underskud på 39,2 mia. dollar i oktober til 34,3 mia. dollar i november, har også fået flere økonomer til at opjustere vækstestimatet for den amerikanske økonomis fjerde kvartal af 2013.

USA: Myndigheder advarer mod skiferolie

Således løftede JPMorgan sit estimat fra 2,5 pct. til 3 pct., mens Morgan Stanley løftede sit estimat for væksten i fjerde kvartal til 3,3 pct.

Det store olieboom i USA bidrager i høj grad til væksten i BNP og mindskelsen af handelsunderskuddet, og der er udsigt til, at udviklingen vil fortsætte, ifølge regeringskilder.

Ifølge den amerikanske stats energiinformations agentur, EIA, vil olieboomet vare i et godt stykke tid endnu, som følge af stigende produktion af skiferolie og nye teknikker indenfor olieproduktion, der gør det muligt at nå hidtil utilgængelige oliereserver.

"Væksten i vores indenlandske produktion har bidraget til et betydeligt fald i importen af petroleum," udtaler chefen for EIA, Adam Sieminski, til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Naturgas belaster langt mere end antaget

Pave Frans udviser modstand mod skifergas

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter