EnergiWatch

Olie-boom sender handelsunderskud på skrump

Den svulmende olie- og gasproduktion i USA gavner den landets økonomi.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

USA's hjemlige energirevolution slår nu igennem på landets handelsbalance med udlandet, der har nået sit mindste underskud i fire år. Det skriver Financial Times.

Forbedringen i USA's handelsunderskud målt på månedsbasis, fra et underskud på 39,2 mia. dollar i oktober til 34,3 mia. dollar i november, har også fået flere økonomer til at opjustere vækstestimatet for den amerikanske økonomis fjerde kvartal af 2013.

USA: Myndigheder advarer mod skiferolie

Således løftede JPMorgan sit estimat fra 2,5 pct. til 3 pct., mens Morgan Stanley løftede sit estimat for væksten i fjerde kvartal til 3,3 pct.

Det store olieboom i USA bidrager i høj grad til væksten i BNP og mindskelsen af handelsunderskuddet, og der er udsigt til, at udviklingen vil fortsætte, ifølge regeringskilder.

Ifølge den amerikanske stats energiinformations agentur, EIA, vil olieboomet vare i et godt stykke tid endnu, som følge af stigende produktion af skiferolie og nye teknikker indenfor olieproduktion, der gør det muligt at nå hidtil utilgængelige oliereserver.

"Væksten i vores indenlandske produktion har bidraget til et betydeligt fald i importen af petroleum," udtaler chefen for EIA, Adam Sieminski, til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Naturgas belaster langt mere end antaget

Pave Frans udviser modstand mod skifergas

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs